Volendam80 - politieke partij in Edam-Volendam

Simon Rikkers

Volendam|80 stelt voor: Simon Rikkers

Mijn naam is Simon Rikkers. Via een collega uit de fractie kwam ik in aanraking met Volendam|80. De visie en richting van deze partij spraken mij erg aan en ik besloot om me aan te melden voor fractievergaderingen en volgde de raadvergaderingen in Edam. Vanaf augustus 2015 ben ik aangetreden als raadslid en ook na de verkiezingen van 2016 heb ik een plaats in de raad.

Voordat ik me aansloot bij Volendam|80 was ik bij mijn oude werkgever (vice)voorzitter van de ondernemingsraad. Dat je door middel van raadswerk direct invloed had op onderwerpen die speelden binnen het bedrijf (Syntegra / BT), sprak me heel erg aan. Dat is één van de hoofdredenen geweest waarom ik me heb aangesloten bij Volendam|80. Als partij hebben we het beste voor met de gemeente en als raadslid voor deze partij heb je een stem die deze ideeën een stukje dichter bij de realiteit kan brengen. Als raadslid probeer ik de zaken veelal van een persoonlijke kant te benaderen. Dan stel ik mezelf de vraag, zou ik dit geld ook uitgeven als het mijn eigen geld was en geen gemeenschapsgeld. Als ik dan constateer dat ik zelf het niet zou doen, dan maakt dat mijn besluit voor of tegen te stemmen vaak duidelijk.

Mijn reguliere baan is automatiseringsmedewerker op de afdeling “Savings & Investments” van de Rabobank in Utrecht. Tijdens de weekenden kun je me regelmatig terugvinden als horecaportier in Volendam. Vanwege mijn werkzaamheden heb ik ook binnen onze fractie deze portefeuilles onder mijn hoede gekregen. Onderwerpen die te maken hebben met openbare orde, veiligheid en horeca neem ik voor mijn rekening. Overige onderwerpen die ik voor mijn rekening neem zijn de onderwerpen welke te maken hebben met het milieu. Dit doe ik niet alleen om de wereld beter te maken, maar ook om het dagelijks leven wat goedkoper te maken. Vanuit de fractie ben ik aangesloten bij een duurzaamheids werkgroep. Met deze werkgroep willen wij burgers informeren over de verschillende mogelijkheden van duurzaamheid die er zijn.

Buiten mijn werkzaamheden om ben ik getrouwd en ben ik de vader van twee stoere zoons. Als ik niet met raadswerk bezig ben, mag ik graag lezen of luisteren naar muziek. De vakanties breng ik het liefst door met reizen naar verre mooie plaatsen. Wel moet er daar activiteiten te doen zijn. Op het strand bakken vind ik niets. Qua sport doe ik aan hardlopen. 

Onze andere kandidaten

Angelique Bootsman

Raadslid

Iwan Visscher

Raadslid

Mariska Bond

Raadslid

Jan Molenaar (Barn)

Steunfractie

Ramon Tol

Steunfractie

Nico Karhof


André Veerman


Ook geĂŻnteresseerd in politiek en/of wil je ons steunen?

Word jij ons volgende (actieve) lid?

Doneer