Maatregelen Oude Kom verkeer(d)
Maatregelen Oude Kom verkeer(d)
23 oktober 2019 
1 min. leestijd

Maatregelen Oude Kom verkeer(d)

Parkeer- en verkeersmaatregelen zijn lastig, omdat we hier te maken hebben met belangen van inwoners van onze gemeente enerzijds en ondernemers anderzijds. Wij vinden dat het woongenot van onze inwoners in de Oude Kom niet verder dient worden aangetast. Bovendien mag de toerist zich ook welkom voelen om de Volendamse economie te stimuleren.

Ontheffingen per adres van twee naar één

Vorige week werd er in de gemeenteraad gestemd over de diverse verkeersmaatregelen. Volendam|80 heeft niet ingestemd met het voorstel om per adres één ontheffing te krijgen in plaats van twee. Volendam|80 heeft ook meerdere steekproeven gehouden: tot ongeveer 15.00 – 16.00 uur is er een redelijke parkeerplaats te vinden, daarna wordt het voller in de Oude Kom, omdat bewoners van de terugkomen van hun werk. Veelal betreft het gezinnen met kinderen of ZZP’ers met veel werkkapitaal in de bouwbus die liever hun 2de auto in de buurt van hun woning willen parkeren en dus niet buiten de blauwe zone.

Nut en noodzaak niet voldoende aangetoond

Verkeerswethouder Runderkamp geeft aan dat er ‘s nachts geen probleem is om te parkeren in de Oude Kom en dat alle auto’s gewoon kunnen staan en daarom vroegen wij om de nut en noodzaak van deze zeer impopulaire maatregel. Het antwoord daarop was dat er sprake moet zijn van uniformiteit van de regels, kortom de regels die in Edam gelden moesten ook voor het centrum van Volendam worden ingevoerd en dat is voor Volendam|80 tekort door de bocht. VVD en CDA waren wel aan het morren maar stemden vervolgens toch in met de deze maatregel. Daar snapt Volendam|80 niks van. U wel?

Parkeermaatregel Oude Kom vrijdagavond teruggebracht

De parkeerschijfzone op vrijdag aanpassen zodat alle dagen van de week de parkeerschijfzone van 09.00 tot 18.00 uur van kracht is, is ook voor Volendam|80 niet te begrijpen, want er is op vrijdagavond koopavond in de Oude Kom waardoor mensen heel moeilijk bij de winkels kunnen komen. Je kunt niet zo maar alle verkeersregels gelijktrekken zoals de wethouder nu graag wil. Volendam|80 heeft daarom ook als enige partij tegen de maatregel gestemd.

Reactie plaatsen