Nieuwe Seinpaal krijgt vorm
Nieuwe Seinpaal krijgt vorm
12 november 2018 
in Sport
0 min. leestijd

Nieuwe Seinpaal krijgt vorm

In oktober 2015 presenteerden toenmalig wethouders Marisa Kes en Gina Kroon de plannen voor de nieuwe Seinpaal. Begin dit jaar is eindelijk begonnen met de bouw en hoewel het gebouw nog niet helemaal  klaar is, is wel reeds duidelijk dat onze gemeente binnenkort weer een prachtig sportgebouw rijker is!

Stilte rondom oude Seinpaal

Op de plaats van de oude Seinpaal zouden appartementen van de Woningbouwvereniging verrijzen. Het nijpende tekort aan huurwoningen voor starters, senioren en alles daartussen is voor iedereen duidelijk. In april 2017 schreef de grootste partij van onze gemeente, Lijst Kras al dat de onderhandelingen tussen gemeente en Woningbouwvereniging rond waren.

Waarom is het sindsdien dan zo oorverdovend stil?

Vanaf januari 2019 staat de oude Seinpaal leeg en er is zelf nog geen planologische procedure gestart!

Aan de Woningbouwvereniging ligt het niet. Die hebben hun plannen en tekeningen klaar. Hoe langer deze plannen op de plank blijven liggen, des te duurder het appartemengebouw wordt en des te hoger de huur die berekend moet worden. Dat is eeuwig zonde! Om nog maar te zwijgen van de wachtlijsten die door de vertraging steeds langer en langer worden.

College, ga aan de slag en zorg voor adequate en betaalbare huisvesting voor onze inwoners!

Heeft u nog vragen, opmerkingen of suggesties?

Mail het ons: info@volendam80.nl

Wij houden u op de hoogte!
Fractie Volendam|80

Reactie plaatsen