College in politieke quarantaine?
College in politieke quarantaine?
04 juni 2020 
1 min. leestijd

College in politieke quarantaine?

Eind 2018 is de nieuwe sporthal de Seinpaal opgeleverd en op 1 juli 2019 is de koopovereenkomst van de oude Seinpaal ondertekend. Stichting Woningbeheer “De Vooruitgang” heeft de oude sporthal aan de Westerven overgenomen van de gemeente.

De financiering en het plan om 50 huurappartementen te bouwen op de plaats van de oude Seinpaal liggen al maanden klaar. Het zou hierbij gaan om de ontwikkeling van appartementen hoofdzakelijk voor starters op de woningmarkt.

Waar wachten we nou nog op?
We zijn inmiddels weer bijna 1 jaar verder en de prijzen van koopwoningen in de kern Volendam rijzen de pan uit omdat er een beperkt aanbod van koop- en huurwoningen is. De markt voor  huurwoningen zit al maanden op slot, omdat er geen enkele doorstroming is. Het enige dat er uit voort is gekomen zijn graffiti tekeningen, die aan de buitenmuren van de oude Seinpaal zijn aangebracht. Een pluspunt voor onze cultuurwethouder, maar vraagt Volendam|80 zich af wanneer de wethouders in kwestie de vereiste vergunning gaan afgeven, zodat “de Vooruitgang” eindelijk “vooruit kan gaan” en kan gaan bouwen.

Want dankzij de realisatie van appartementen op de locatie van de oude Seinpaal zal de wachtlijst ietsje krimpen. Wanneer straks ook de senioren kunnen doorstromen naar appartementen op de voormalige Blokwherelocatie (Van van Urk) zal de druk op de lokale woningmarkt worden verlaagd als de woningen van deze senioren te koop komen. Wat  Volendam|80 betreft kan de sloophamer er maar beter zo snel mogelijk in! Prachtig mooi al die graffiti, maar het zou nog veel mooier zijn als er eindelijk eens appartementen kunnen worden gebouwd.
Heeft u nog vragen of suggesties? Mail het ons: info@volendam80.nl
Wij houden u op de hoogte!

Fractie Volendam|80

Reactie plaatsen