ER ZIJN WEER LICHTPUNTJES
ER ZIJN WEER LICHTPUNTJES
18 mei 2020 
0 min. leestijd

ER ZIJN WEER LICHTPUNTJES

Op 16 mei jl. was het totaal aantal geregistreerde besmette personen 93 in Edam-Volendam.

Op een aantal inwoners van ruim 36.000 valt dat gelukkig erg mee.

Daarnaast doet vrijwel iedereen zijn/haar uiterste best om rekening te houden met de nieuwe (1,5 meter) en is het aantal coronaboetes in onze gemeente beperkt gebleven. Zeker een compliment voor onze bewoners waard!

Hoewel in onze gemeente de negatieve gevolgen van de coronamaatregelen voelbaar worden, wordt ook hier een grote creativiteit aan de dag gelegd: Esvo Tenten levert plastic schermen aan (o.a.) de detailhandel, lokale horeca doet aan thuisbezorging, er werden online sportlessen gegeven en ook vanuit de bevolking zijn de nodige initiatieven ontplooid. De online bingo was een enorm succes.

De landelijke overheid probeert met steunmaatregelen bedrijven financieel overeind te houden. Voor VD|80 als politieke partij is dan de vraag: wat kan de lokale politiek doen?

Vorig jaar werd door een ondernemerscollectief bestaande uit enkele ondernemers aan de zuidkant van de haven een plan gepresenteerd voor een beun tegen de loswal. Met een gelikte artist impressie zou je zeggen: de moeite van het bekijken waard! Vooral nu de horeca alleen open mag met 1,5 meter ruimte tussen de tafels, is het zaak om dergelijke initiatieven snel en duidelijk te beoordelen.

Een gemeente die participatie hoog in het vaandel heeft staan, zou een “ja, mits..” en geen “nee, tenzij…”gemeente moeten zijn.

Reactie plaatsen