Terrassen Europaplein verzachten hopelijk de pijn
Terrassen Europaplein verzachten hopelijk de pijn
27 mei 2020 
1 min. leestijd

Terrassen Europaplein verzachten hopelijk de pijn

Op 20 mei jl. hebben wij in de NIVO al ons voorstel gepubliceerd voor het onderzoek naar een of meerdere beunen aan de haven ter ondersteuning van de horeca in deze moeilijke tijd.
Als VD80 denken wij ook aan oplossingen voor plaatselijke ondernemers zonder dat daarvoor uiteindelijk belastingen moeten worden verhoogd. Voor wat betreft de horeca zien wij mogelijkheden om de kade onder aan de dijk ook te gebruiken. Hier zouden tafels geplaatst kunnen worden rekening houdend met de 1,5 meter afstand waardoor er voor toeristen maar ook voor de Volendammers meer mogelijkheden ontstaan om op de Dijk te kunnen zitten vanaf 1 juni. Dit voorstel kost geen geld maar vraagt alleen een goede afstemming tussen horecaondernemers en gemeente waarbij de veiligheid van de mensen gewaarborgd moet zijn. Zo kan de drukte op de Dijk gespreid worden.
Aangezien het er verder naar uitziet dat Nederlanders de vakantieperiode in eigen land gaan doorbrengen verwachten wij dat de toestroom van toeristen naar Volendam weer op gang komt. Deze zullen zeker niet allemaal op de Dijk een plekje kunnen vinden. Aangezien het Europaplein nu alleen op zaterdag wordt gebruikt voor de markt, stellen wij voor om dit plein ook al dan niet tijdelijk te gebruiken voor horecagebruik. Het Europaplein is groot genoeg om tafels en stoelen te plaatsen waarbij rekening wordt gehouden met 1,5 meter. Wij begrijpen daarom niet waarom er bij de eerste aanvraag zoveel eisen zijn gesteld waardoor deze in feite niet uitvoerbaar is. College denk in mogelijkheden en niet in problemen en handel snel!
Reactie plaatsen