De gemeente speelt voor Sinterklaas
De gemeente speelt voor Sinterklaas
09 juni 2020 
1 min. leestijd

De gemeente speelt voor Sinterklaas

In april en mei zijn er door de gemeente Edam-Volendam twee besluiten genomen die volgens Volendam|80 onnodig veel geld kosten. Deze (onverwachte) uitgaven waren niet begroot en staan volgens Volendam|80 niet in verhouding met de opbrengsten.

    • De Mr. Haye school in Beets wordt verbouwd. Voor de 50 kinderen is tijdelijke huisvesting voor nodig. Noodlokalen kosten voor een schooljaar 250.000 euro, terwijl in Edam lokalen leeg staan, die gratis gebruikt mogen worden.
    • De gemeente is verantwoordelijk voor het onderhoud van het MFA plein in Oosthuizen, maar niet voor de inrichting ervan. Toch heeft de gemeente akkoord gegeven op een extra bijdrage van 56.000 euro voor de aanschaf van speeltoestellen.

De 50 kinderen van de Haye school in Beets kunnen gratis gebruik maken van lokalen in Edam
Vorig jaar heeft de gemeente akkoord gegeven voor vervangende nieuwbouw van de school in Beets. Daardoor kunnen de 50 naar schoolgaande kinderen een schooljaar niet terecht in de school. Daarom is naar een vervangende locatie gezocht. Van de vier varianten, heeft de duurste variant de voorkeur gekregen: noodlokalen, kosten 250.000 euro. In Edam staan schoollokalen leeg, die gratis gebruikt mogen worden. Vanuit de gemeente kunnen bussen worden ingezet om de kinderen te vervoeren, kosten 50.000.

Niet verantwoordelijk voor de inrichting van het MFA plein, maar toch een extra bijdrage van 56.000 euro voor speeltoestellen
De gemeente is verantwoordelijk voor het onderhoud van het MFA plein, maar niet voor de inrichting ervan. Toch is er akkoord gegeven. De instanties om het plein heen zijn verantwoordelijk voor de inrichting van het plein en krijgen hier ook budgetten en subsidies voor. Door het MFA budget te geven voor de speeltoestellen staat de weg voor andere instanties ook vrij om dit te doen en dat is natuurlijk niet de bedoeling (precedentwerking).

Wat vindt Volendam|80?
Als je als gemeente dingen wilt doen die niet in de begroting staan, dan kom je aan het einde geld tekort. Dit zorgt voor belastingverhogingen en dat is voor Volendam|80 niet bespreekbaar! Door goed letten op je gemeentelijke uitgaven en hier en daar dingen te laten, kan dit worden voorkomen. Onze kritiek is door de Burgemeester en Wethouders niet ter harte genomen, maar ook bij volgende onnodige uitgaven zullen zij van Volendam|80 horen. Dit geld kan beter worden gebruikt voor lokale ondernemers en burgers die door de coronacrisis in de problemen zijn gekomen.

Heb je nog vragen of suggesties? Mail het naar: info@volendam80.nl
Volendam|80 houdt je op de hoogte!
Fractie Volendam|80

Reactie plaatsen