Reconstructie Julianaweg zonder 3de ontsluitingsweg is dikke pech!
Reconstructie Julianaweg zonder 3de ontsluitingsweg is dikke pech!
30 oktober 2019 
1 min. leestijd

Reconstructie Julianaweg zonder 3de ontsluitingsweg is dikke pech!

Onderzoek, dat is uitgevoerd door Goudappel Coffeng (een mobiliteitsadviesbedrijf), heeft aangetoond dat het voor Edam en Volendam noodzakelijk is om een 3de ontsluitingsweg aan te leggen tussen de kruising N244/N247 en de Dijkgraaf Poschlaan. De nieuwe weg moet voor een snellere verbinding naar o.a. de wijken Middengebied, Broeckgouw en Gouwwijk gaan zorgen om wegen als de Julianaweg (Volendam) en de Singelweg (Edam) te ontlasten.

Reconstructie Julianaweg

In de tweede helft van 2020 wordt een start gemaakt met de reconstructie van de kransslagader van Volendam, de Julianaweg. Er zal een start gemaakt worden bij Henk Kras Recycling en deze zal eindigen bij de rotonde bij bowlingcentrum de Zedde. Het zou hier gaan om de vervanging van de kabels en leidingen maar ook een betere waterafvoer en de indeling van de Julianaweg gaat veranderen (en hopelijk verbeteren). Het zal een grote en dure ingreep van bijna € 6 miljoen betreffen die bijna alle inwoners van Volendam aangaat.

Ontsluitingsweg eerst

Om de 3de ontsluitingsweg te kunnen realiseren, dient een aantal percelen grond te worden verworven. Indien het niet lukt om de gronden te verwerven, zullen deze onteigend moeten worden. Dit stadium heeft onze gemeente nog steeds niet bereikt. Volendam|80 blijft van mening dat de 3de ontsluitingsweg eerst klaar moet zijn voordat gestart kan worden met het openbreken van de veel bereden Julianaweg. Al het verkeer van buiten het dorp moet dan dwars door het dorp worden afgevoerd.  Dit  gaat dan (te) grote consequenties hebben voor de inwoners van Volendam.

Wij willen het college daarom op het hart drukken dat deze ingreep een te grote impact gaat hebben voor de mogelijkheden die beschikbaar zijn en deze ingreep uit te stellen totdat de 3de ontsluiting is gerealiseerd. Een gewaarschuwd mens telt voor twee!

Heeft u nog vragen of suggesties? Mail het ons: info@volendam80.nl
Wij houden u op de hoogte!

Fractie Volendam|80

Reactie plaatsen